І ўсё ж вытворцы беларускае пладовае мацаванае чарніла раяць піць з мясам, сырам, куркай ці шакаладкай.
Пасля таго як партал Onliner.by разам з італьянскімі самелье прадэгуставалі беларускае чарніла, Еўрарадыё даведваецца, як ўсё ж такі трэба каштаваць і з чым піць беларускія мацаваныя пладова-ягадныя віны.
На заводах пладовых він дэгустацыяй сваёй прадукцыі займаюцца спецыяльныя камісіі і тэхнолагі. На барысаўскім заводзе "Весялова” з азначэння "самелье" смяюцца:
"Вы ў курсе, што мы вырабляем? Віно пла-до-ва-я-гад-нае і га-рэл-ку! Мы так яго (самелье. — заўв. Еўрарадыё) не называем, ніколі ніхто не пытаўся так, як вы, таму мы і зд
...
Читать дальше »